Via mijn moeder krijg ik de ANWB Kampioen van mei 2011 in mijn bezit. Op de voorpagina zie ik een handgeschreven verwijzing naar pagina 66. Nieuwsgierig ga ik naar de betreffende pagina en stuit op een terrassentest. Bij de tekst “pas op voor de tosti’s” is mijn interesse gewekt. In de test worden verschillende aspecten meegenomen: de omgeving van het terras, de kwaliteit van de bestelde producten en de bediening. Mijn belangstelling gaat vooral uit naar het kopje: gortdroge tosti’s. Volgens het testpanel zijn de meeste tosti’s droog tot zelfs gortdroog. Ik citeer: “Geen plak ham tussen de boterhammen, maar een schilfertje. En de kaas is plasticachtig en smaakt niet naar kaas”.
Jammer dat het imago van de tosti hiermee wordt aangetast. Gelukkig hoor en lees ik veel positieve reacties over onze tosti’s. Bij Terrasmus gebruiken we geen voorverpakte tosti’s en wordt alles vers bereid. Om de hoek halen we vers Turks brood en iedere tosti wordt riant belegd. Sinds deze week bieden we vijf varianten:
– klassieker ham/kaas
– tosti zalm met roomkaas, verse dille en lente-ui
– tosti geitenkaas met tijm, rozemarijn en honing
– tosti brie met groene pesto, tomaat en pijnboompitten
– Turkse tosti met suçuk worst, feta kaas (Sütdiyari), koriander en een vleugje limoen
Bij deze wil ik de ANWB graag uitnodigen om volgend jaar een tosti bij Terrasmus te nuttigen!