Wie is er niet groot mee geworden?
Vanaf 1 maart maakt het ‘broodje pindakaas’ haar debuut op het menu van Terrasmus. Pindakaas zit vol eiwitten, vitaminen, mineralen, vezels en (goede) onverzadigde vetten. Natuurlijk komt de Terrasmus variant niet uit een potje, maar is de pindakaas huisgemaakt. Dit betekent pinda’s roosteren, in de hakmolen en een beetje olie, zout en honing erbij. De pindakaas is klaar, maar hoe nu verder?
Tijdens mijn middelbare schooltijd nam een vriendin standaard vier boterhammen met pindakaas en banaan mee. De geur die uit haar broodblik kwam, zorgt er tot op de dag van vandaag voor dat ik deze combinatie aan mij voorbij laat gaan. Toch was zij de enige niet; Elvis Presley schijnt er dol op te zijn geweest. In mijn broodblik werd de pindakaas vergezeld met een dun laagje suiker. Zo vader zo dochter. Iedereen heeft zijn eigen variant. De volgende oproep op Facebook en Twitter zorgde voor verrassend veel respons:
“Vanaf 1 maart op het menu: Turks brood met huisgemaakte pindakaas. Wat is jouw favoriete broodje pindakaas? Naturel of met topping? Welke topping? Laat het weten.”
Naar aanleiding van deze oproep hebben we vandaag een pindakaas proefsessie gedaan en zijn we tot de volgende toppings gekomen: suiker, hagelslag, komkommer, sambal en gebakken uitjes. Vooral een combinatie van de laatste drie zorgt voor een verfrissende en pittige verrassing. De confrontatie van pindakaas en banaan heb ik vandaag nog niet aangedurft. Maar als Elvis Presley er zo gek op was, kan deze variant niet op het menu ontbreken. Helaas pindakaas.