Koffie

Ik pak het kopje espresso aan en neem voorzichtig een slokje. Deze week staat in het teken van proeven. Het proeven van verschillende koffiemelanges om straks de beste koffie te kunnen bieden. Ik neem nog een slokje en waan me voor even tussen de Guatemalteekse koffievelden. Gedurende een lange reis door Midden-Amerika in 2009 kwamen we in Guatemala in aanraking met de oorsprong van koffie. Tijdens wandelingen door de natuur liepen we door prachtige koffieplantages met talloze koffiestruiken.

De koffiebonen uit Guatemala vormen een onderdeel van de Master Club blend van Caffè Costadoro. Samen met koffiebonen uit Costa Rica, Brazilië en Ethiopië vormt het een 100% arabicablend. Door de boeren te begeleiden bij het productieproces werkt Costadoro continu aan de kwaliteit van de koffie. De Master Club blend is een aromatische koffiemelange die zich in Italië al ruimschoots bewezen heeft. Wat ons betreft is nu de beurt aan Amsterdam West!