Activiteiten

21 mei: Singer-Songwriter-Sunday
Vandaag start Beechcraft Bonanza met een swingende set-up met alternatieve rockabilly songs. Van blues, rock en een scheutje punk gaan we naar Annemarie Brijder die in het Nederlands en Frans zingt over alles wat ze niet snapt. Met humor, lichtheid en af en toe een felle uithaal. Geert Krijn betreedt als derde singer-songwriter het podium. Geïnspireerd door o.a. Maarten van Roozendaal en Damien Rice besloot hij in 2015 zijn eigen weg te gaan met zelfgeschreven Nederlandse liedjes. We sluiten deze Singer-Songwriter-Sunday af met Joost Wander. Funky Nederlandstalige pop met reggae invloeden en een grote dosis humor.

14.30-15.00 uur: Beechcraft Bonanza
Beechcraft Bonanza is het pseudoniem van singer-songwriter Guido Kreeuseler. In een swingende set-up met tenor ukelele (en/of gitaar) en stompbox zingt deze eenmansband zijn alternatieve rockabilly songs in een stijl schatplichtig aan Buddy Holly, Johnny Cash, Arthur “Big Boy” Crudupp en Little Richard met af en toe uitstapjes naar Billy Bragg, Nirvana en Roy Orbison. Dit resulteert in een unieke mix van Blues, Rock en indie in een swingende fifties cocktail met DIY attitude en een scheutje punk.

www.beechcraftbonanza.nl

15.15-15.45 uur: Annemarie Brijder
Van de economische crisis tot het NOS journaal en van de dood tot de liefde. Annemarie Brijder zingt over alles wat ze niet snapt. Met haar chansons – in Nederlands en Frans – doet ze opgewekt pogingen de wereld een beetje beter te begrijpen. Maar dat lukt lang niet altijd. Met humor, lichtheid en hier en daar een felle uithaal neemt ze haar publiek mee in haar zoektocht. De afgelopen tijd stond ze met haar liedjesvoorstelling ‘Ik ben er klaar mee’ o.a. op het Delft Fringe Festival, het KAFT Theater Festival Twente en het Ruigoord Festival. Deze maand kwam haar EP ‘Evenwicht’ uit.

www.annemariebrijder.nl

16.00-16.30 uur: Geert Krijn
Geert Krijn is in 2016 aangenomen bij theater/kleinkunstopleiding Selma Susanna. Je zou hem een laatbloeier kunnen noemen. Pas op zijn 30ste leerde hij gitaar spelen. Momenteel is Geert druk bezig met de voorbereiding van zijn eerste stand up voorstelling en kan hij niet wachten om voor publiek te spelen in zijn eigen achtertuin!
www.geertkrijn.nl
https://www.facebook.com/Geert-Krijn-447185228947202/

16.45-17.15 uur: Joost Wander
Joost Wander is een opkomend Nederlandstalige singer-songwriter, multi-instrumentalist en reggae-artiest. ”Funky Nederlandstalige pop van deze tijd met reggae invloeden en een grote dosis humor”, aldus Joost zelf. Hij omschrijft zijn muziek als een mix van Alain Clark, Doe Maar en Nielson. Het kan zijn dat je hem al eens voorbij hebt horen komen in de ochtendshow van ex-3FM DJ Giel Beelen of dat je hem kent van zijn YouTube filmpjes voor GielsTalentenjacht. ”Niet alleen zij heeft het, maar ook jij hebt het”, refereert Giel naar een van Wanders gelijknamige nummers ‘ze heeft het’.

www.joostwander.nl

25 juni: Summer Sessions met Debola
De zomer is officieel begonnen! Dat vieren we tijdens de Summer Sessions met Debola! Hun seventies sound met Americana, Blues en Southern Soul invloeden wist het te schoppen tot Paradiso, De Melkweg, Vondelpark, menig zomerfestival, radio 1 en meer dan 200 plekken met een dak, tap en stopcontact.

Debola, een Nederlands / Amerikaanse band uit Amsterdam, wisselt tijdens de set vloeiend van instrument en springt soms onverwacht naar een andere stijl. Het ‘Wilde Westen’ wordt letterlijk en figuurlijk eer aan gedaan. Een oud busje met muzikanten stopt in een park, pakt de instrumenten en laat jong en oud genieten, luisteren en dansen. De grootouders van de band vertelden dat dit de essentie en intentie van muziek is. Who am I to blow against the wind!

De leden van Debola spelen tevens als rimte-sectie voor menig bandje en act in Amsterdam en omstreken – live en in de studio.
Facebook.com/debolamusic
Youtube.com/debolamusic